Lahti Basketballin jatkosarjan toinen ottelu pelataan lauantaina, kun vieraaksi Lahti Energia -areenaan saapuu Korihait. Molemmat joukkueet aloittivat jatkosarjan voitokkaasti, kun Lahti Basketball kaatoi vieraissa Nokian ja Korihait Kataja Basketin. Korihaiden koko kauden saldo on neljä voittoa ja 19 tappiota.

Korihaiden viimeiset viikot ovat olleet täynnä muutoksia. Ensin joukkue vaihtoi päävalmentajaa, kun Jarno Nikula siirtyi syrjään ja Teemu Turunen otti hailauman haltuunsa. Tämän jälkeen tehopelaaja Trey Zeigler vaihtoi maisemaan ja tilalle saapui viime kaudella Nokialla pelannut Gokul Natesan. Joukkueen paras pistemies on ollut Mitchell Smith, joka on viimeistellyt 19.7 pistettä ottelua kohden. Taustatukea antaa taitava Jalen Jackson, joka venyttää sukkaa 15.3 pisteen edestä. Kaiken nähnyt Bojan Sarcevic johtaa haiden peliä kokemuksen tuomalla rauhallisuudella. Viimeisessä ottelussa Sarcevic oli pitelemätön ja teki 20 pistettä, antoi 12 syöttöä ja otti seitsemän levypalloa.

Lahti on erittäin energinen ja taisteleva joukkue hienon kotiyleisön edessä. Meidän pitää onnistua puolustukseen paluussa ja levypallo pelissä. Viime Lahden reissulla tuli todella rumat luvut taululle, siitä pelistä pitää parantaa aivan jokaisella osa-alueella. Viime pelien yhdessä tekeminen pitää jatkua”, kommentoi Korihaiden päävalmentaja Teemu Turunen.

Kokoonpano:Lehtonen, Lindberg, Jackson, Perttu, Smith, Sarcevic, Barnes, Croff ja Natesan.

Lahti Basketball aloitti jatkosarjan voitolla Nokialla. Joukkueen kokoonpano oli melkein täysin kasassa, kun ainoastaan sentteri Henri Ventoniemi oli sivussa. Hänen odotetaan palaavan parketille maajoukkue tauon jälkeen. Uusin tulokas Chauncey Collins upotti 15 pistettä, vaikka heitto ei vielä uponnut parhaalla mahdollisella tavalla. Collins pystyy ratkaisemaan todella kaukaa. Ilahduttaa oli myös kapteeni Arttu Saarijärven paluu pitkä tauon jälkeen.

Korihait on pelannut edelliset matkapelit vahvasti. Sarcevicin ympärillä on vahvoja korintekijöitä. Meidän on saatava kättä kaukoheittoihin, mutta silti pysyttävä miehen ja korin välissä. Nokia-peli oli meillä askel oikeaan suuntaan. Saimme penkiltä mukavasti energiaa ja pystyimme luomaan hyviä heittoja pallonliikkeestä sekä omien stoppien kautta. Tavoitteena on mennä edelleen joukkuetekemisessä eteenpäin ja ottaa voitto kotiyleisön edessä. Toivottavasti saamme hallille hyvän tunnelman”, pohti Pieti Poikola.

Kokoonpano: Waxlax, Luukkonen, Ahola, Ballard, Iverson, Karvonen, Sajantila, Clarke, Bärlund, Collins, Saarijärvi, Lähdetniemi.

JOUKKUETILASTOTLAHTIKORIHAIT
Pisteet#7 83.8#11 72.4
Levypallot#2 41.4#12 34.2
Syötöt#7 16.9#12 14.5
Tehokkuus#7 90.8#12 74.4
Vapaaheitto-%#12 69.1#6 72.6
2P heitto-%#8 51.3#9 51.0
3P heitto-%#10 31.2#11 31.1
Hyök. levypallot#4 14.0#11 8.4
Puol. levypallot#3 27.4#10 25.7
Riistot#3 8.4#9 7.2
Torjunnat#2 3.8#9 2.5
Menetykset#1 17.1#2 15.9

Huomenna, TE rakas kotiyleisö, olette tervetulleet Lahti Energia -areenaan. Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/artist/lahti-basketball/

Tunti ennen peliä Lahti Basketball ravintolassa Happy Hour erinomaisin tarjouksin. Fanikaupasta kaikkiin yli 40€ ostoksiin pipo kaupan päälle. Lahti Basketball loungeista toinen on vielä vapaana. Varaukset roope@lahtibasketball.fi

Lahti Basketball vs. Korihait 19.2.2022 klo18:30 Lahti Energia -areena

Tule paikalle vain terveenä, huolehti käsihygieniasta ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä.