Lahti Basketball jäi kauas parhaastaan keskiviikkona Loimaalla. Bisons oli parempi lukemin 88-75 (41-36).

Ottelu alkoi lahtelaisittain huonosti ja se antoi negatiivisen vauhdin koko kamppailulle. Puolustus ei toiminut toivotulla tavalla ja hyökkäyksessä pallo hukattiin luvattoman usein. Bisons repäisi heti alussa tukevan johdon, johon Lahti Basketball pystyi vielä vastaamaan. Ensimmäisen kympin jälkeen tilanne kotijoukkueen eduksi 19-16.

Toisella jaksolla Lahti Basketball hukkasi palloa oikein urakalla. Puoliaikaan mennessä joukkueella oli peräti 15 menetystä, seitsemän missattua vapaaheittoa ja kolmosista seitsemästä yrityksestä vain kaksi oli mennyt koriin. Tästä huolimatta Bisons johti vain 41-36, kun joukkueet siirtyivät puoliajalle.

Kolmannella jaksolla Lahti Basketball ei edelleenkään löytänyt yhteistä säveltä. Hyökkäys oli vaikeaa ja puolustuksessa sattui virheitä. Bisons vei jakson puhtaasi 24-16 ja lähti viimeiselle jaksolle 63-51 johdossa.

Viimeisellä jaksolla vierailija sai pienen kirin aikaiseksi ja pääsi kuuden pisteen päähän, mutta ei sen lähemmäksi. Bisons vei sarjapisteet ansaitusti lukemin 88-75.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin yhdeksän pistettä heittänyt Ali Ahola. Zack Bryant viimeisteli 17 pistettä, mutta otti ensimmäisellä puoliajalla vain yhden heiton. Antonio Ballard taisteli 16 pistettä ja 13 levypalloa. Hänen iltaa himmensi peräti seitsemän menetystä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511643&season_id=121331

”Bisons toteutti tänään paremmin ja ansaitsi voiton. Meidän tulee olla kärsivällisiä oman pelimme kanssa, emmekä olleet tänään riittävän teräviä.Emme ole päässeet harjoittelemaan haluamallamme tavalla ja se näkyy kentällä”, totesi pettynyt Pieti Poikola.

”Aloitimme tänään aktiivisesti, yleisesti ottaen olimme hyviä ottelun alussa.Toteutimme molemmissa päissä konseptia hyvin. Toiselle puolikkaalle tulimme hyvällä jalalla ja lopussa pystyimme viimeistelemään pelin”, iloitsi Bisons luotsi Darko Mihajlovic.

PISTETILASTOTBISONSLAHTI
Aloitusviisikon pisteet7253
Pisteet penkiltä1622
Suurin pisteputki108
Suurin johto163
Pisteet 3 sek. alueelta5640
Pisteet nopeista hyökkäyksistä198
Pisteet hyökkäyslevypalloista119
Pisteet vastustajan menetyksistä2512
Johtoaseman muutoksia2
Tasatilanteita3

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun vieraaksi saapuu BC Nokia. Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo17:00. Osta lippusi ennakkoon http://www.lippu.fi

Kuva: Sellekhanks