Lahti Basketball jatkoi lauantaina huimia otteita Korisliigassa Tampereella Pyrinnön vieraana. Lahti Basketball vei pisteen lukemin 100-90 (41-39). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3969002

Lahti Basketball lähti otteluun ilman Admon Gilderiä, Chris Clarkea ja Sherwood Brownia.

Lahti Basketball sai otteluun erinomaisen alun. Eemi Luukkonen löi alkutahti kolmosella ja vierasjoukkue johti hetkessä 15-5. Tämän jälkeen Pyrintö heräsi Shaquille Keith`n johdolla. Ensimmäinen jakso Pyrinnölle lukemin 25-21.

Toisella kympillä lahtelaisten puolustus oli rautaa. Pyrintö sai kasaan vain 14 pistettä, kun taas Lahti Basketball nakutti 20. Puoliaikaan mennessä lahtelaisten paras pistemies oli 11 pojoa naulannut Erik Sajantila. Ottelu oli jo puoliaikaan mennessä todella fyysistä vääntöä, jossa etenkin kapteeni Arttu Saarijärvi ja Shaquille Keith ottivat miehestä mittaa oikein kunnolla. Puoliajalla Lahti Basketball johti lukemin 41-39.

Puoliajan jälkeen molemmat joukkueet esittivät iloista hyökkäyspeliä. Arttu Saarijärvi, Ricky Waxlax, Eemi Luukkonen ja Arttu Saarijärvi olivat kaikki oivalla pelipäällä. Saarijärvi pelasi yhden Korisliiga-uransa parhaista peleistä, kuten myös Waxlax ja Luukkonen. Kolmen jakson jälkeen Lahti Basketball johti lukemin 71-65.

Viimeisellä jaksolla Pieti Poikolan joukkue näytti karkaavan Pyrinnöltä. Viisi minuuttia ennen loppua se johti jo 11 pistettä, mutta sitten heräsi Pyrinnön tähtipelaaja Topias Palmi. Palmi naulasi kovia koreja toi Pyrinnön jo kahden pisteen päähän. Lahti Basketball ei kuitenkaan sulanut ja Ricky Waxlaxin kulmasta lähtenyt kolmonen kaksi minuuttia ennen loppua venytti eron viiteen. Sen jälkeen Lahti Basketball ei enää taakseen katsonut. Loppulukemat 100-90.

Kolme Lahti Basketball pelaajaa upotti Korisliiga-uransa henkilökohtaisen piste-enneätyksen. Ricky Waxlax 26, Arttu Saarijärvi 23 ja Eemi Luukkonen 15. Erik Sajantila upotti kylmästi 19 pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511541&season_id=121331

”Totta kai on kiva voittaa. On tärkeää keskittyä hetkeen, siihen mihin itse voi vaikuttaa. Olemme rakentaneet toista kautta konseptia ja pelaajat tietävät jo, ettei tarvitse pelätä epäonnistumista. Pitää uskaltaa pelata ja nauttia siitä”, kertoi iloinen Pieti Poikola.

Onnittelut Lahdelle ansaitusta voitosta. He toteuttivat pelisuunnitelmaansa hyvin, pelasi ennakkoluulottomasti, rohkeasti ja hienosti. Ja kaikki nämä käänteisesti sitten meidän suuntaan. En syytä meitä kuitenkaan yrityksenpuutteesta, mutta me ei tehty oikeita asioita”, tuumi pettynyt Miikka Sopanen.