Lahti Basketballin tunteikas viikko päättyi lauantaina kotiottelussa KTP Basketia vastaan. Vajaamiehisenä pelannut kotijoukkue antoi kaikkensa 1108 katsojan edessä, mutta KTP oli parempi luvuin 97-69 (49-37). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3964182

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta hyvin. Ennakkoluulottomasti hyökännyt Pieti Poikola ryhmä näytti, että oli tullut haastamaan KTP:n ihan tosissaan. Sitten joukkueiden koko ero alkoi näkyä. Lahtelaiset puolustivat hyvin, mutta levypalloissa jäätiin auttamatta jälkeen. KTP riehui mielinmäärin hyökkäyslevypalloissa. Ensimmäinen kymppi KTP:lle 24-15.

Toinen jakso oli kotijoukkueen paras. Lahti Basketballin takamies Erik Sajantila roihahti liekkeihin ja nakutti puoliaikaan mennessä jo 19 pistettä. Parhaimmillaan kotijoukkue oli jo kuuden pisteen päässä, mutta sen jälkeen KTP repäisi jälleen. Puoliajalle KTP:n johtaessa 49-37.

Kolmas jakso kamppailtiin myös tasaisesti. Lahti Basketballilla oli vaikeuksia saada palloa pussiin ja jakson aikana joukkue sai kasaan vain 12 pistettä KTP:n 17 vastaan.

Viimeisellä jaksolla KTP meni sitten menojaan. Loppulukemat 97-69.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin ansaitusti nuoren Korisliiga- uransa piste-ennätyksen 25 heittänyt Erik Sajantila. Ricky Waxlax säesti 12 pisteellä. Ali Ahola ja Henri Ventoniemi upottivat molemmat yhdeksän pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511527&season_id=121331

Haastava lähtökohta matsiin, mutta varsinkin ensimmäisellä puoliajalla me toteutettiin ihan asiallisesti juttuja. Kun pelaat koko ajan vähän pidempää ja fyysisempää vastustajaa vastaan, niin siinä alkaa väsymään ja konsepti hajoamaan. 36 minuuttia taisteltiin hienosti, mutta lopussa lopahti. Tiedossa oli että ollaan altavastaajia ja tänään ei riittänyt parempaan”, pohti Pieti Poikola.

Sympatiat Lahdelle. Yleisö oli tullut kannustamaan kotijoukkuetta ja kotimaiset pelasivat hyvin. Erityisesti Sajantila. Lähdettiin hakemaan voittoa ja hoidettiin se. Joensuu pelin pienen sukelluksen jälkeen oikein tyytyväinen tähän otteluun”, lausui KTP-legenda Roope Mäkelä.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona BC Nokian vieraana. Tavoite on, että joukkue vahvistuu ensi viikolla.