Hallitseva Suomen mestari, Karhu Basket, kaatoi Lahti Basketballin sunnuntaina pelatussa Korisliigan kamppailussa lukemin, 100-90 (43-41).

Lahti Basketball sai otteluun mainion alun. Aggressiivinen puolustus tuotti vaikeuksia kotijoukkue Karhulle ja hyökkäyksessä Pieti Poikolan kuviot tuottivat tulosta. Brandon Peelin ja Wayne McCulloughin johdolla vierailijat johtivat ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen lukemin 24-20.

Toisella jaksolla Karhu sai paremman otteen pelistä, eikä lahtelaisten prässipuolustus enää tutisuttanut punttia yhtä pahasti kuin ensimmäisellä jaksolla. Ottelu jatkui tasaisena ja kentällä tähtiin fyysistä taistoa. McCullough sai hyökkäyksessä tukea, Brandon Myerilta ja Ricky Waxlaxilta, jotka upottivat muutaman kauniin kaukoheiton. Puoliajalle Karhun johtaessa lukemin 43-41.

Kolmas jakso oli sitten lahtelaisittain sangen vaikea. Puolustus ei toiminut lainkaan ja Karhu upotti kymmenessä minuutissa 32 pistettä. Kun puolustus ei toiminut, niin se vaikutti myös hyökkäykseen. Helpot korit puuttuivat täysin ja hitaassa hyökkäyksessä oli vaikeuksia. Huonon jakson tuloksena Karhu karkasi 75-62 johtoon.

Viimeisellä kympillä Lahti Basketball aloitti raivoisan kirin Ville Karvosen johdolla. Vierailijat pääsivät parhaimmillaan kuuden pisteen päähän, mutta tällä kertaa rahkeet eivät riittäneet voittoon asti. Loppulukemat Karhulle 100-90.

Ottelun Gigantti Lahti MVP oli, Brandon Peel, joka nakutti 18 pistettä ja otti 12 levypalloa. Wayne McCullough upotti huonolla prosentilla 19 pistettä, otti seitsemän levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Huono osumatarkkuus vaivasi myös Alex Campbelliä, joka onnistui 14 pisteen ja kolmen levypallon edestä. Ville Karvonen teki 12 pistettä ja Brandon Myer 10.

Haluamme olla intensiivisiä ja saada vastustaja ulos omasta tekemisestä. Tänään saimme itsemme ulos omasta tekemisestä. Kontrolli hävisi pelaamisesta. Joukkue on harjoitellut kovaa koko kesän, mutta pelitapa on uusi koko joukkueelle ja se vaatii totuttelua. Oikeita päätöksiä pitää tehdä nopeasti, mutta siihen pitää vielä hieman totutella. Kauhajoki on hyvä kokenut joukkue ja he osasivat iskeä, kun siihen paikkaa tarjottiin”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja Pieti Poikola

Olen todella tyytyväinen voittoon. Tiukka peli. Lahti roikkui sitkeästi mukana. Teimme 25 minuuttia hyvää työtä levypalloissa, mutta annoimme lopussa niitä heille liikaa. Ja vastustaja teki runsaasti pisteitä meidän menetyksistä. Niistä tuli miltei 50 pistettä. Meidän joukkuepelaaminen ei ollut hyvällä tasolla, mutta teimme tarvittavat pisteet hyvillä yksilösuorituksilla. Ja välillä pallo pomppi meille”, kommentoi voittajien päävalmentaja Janne Koskimies.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran kotona keskiviikkona 21.10. klo 18:30. Vastustajaksi saapuu BC Nokia. Poikkeusajasta johtuen lippuja on rajoitettu määrä ja Lahti Basketball suosittelee ostamaan liput ennakkoon.