Vesa Mäkäläisen kesäkuulumiset

VESAN KESÄKUULUMISET

Lahti Basketball sai keväällä todella mieluisia uutisia, kun Vesa Mäkäläinen rustasi nimensä Lahti Basketballin tarjoamaan sopimuspaperiin. Vesa Mäkäläinen palaa Lahteen kahden Joensuussa vietetyn vuoden jälkeen. Lahti Basketballin mediatiimi tapasi Mäkäläinen kuntokeskus K&M:llä pidettyjen harjoitusten päätteeksi.

 

Miltä tuntuu olla takaisin kotona?

 

Tuntuu erittäin hyvältä palata takaisin kotia. Lahtelainen koripalloilu on antanut minulle paljon koripalloilijana urani alusta asti. Joten, mikäs sen hienompaa kuin, todennäköseti, lopettaa koripalloilija urani myös täällä.

 

Olit yksi merkittävä hahmo, kun Lahti Basketballia perustettiin. Kuinka paljon olet seurannut seuran otteita, kun olit Joensuussa?

 

Jokainen peli tuli tarkastettua vähintään boxscoren kautta pelin jälkeen. Sen lisäksi kerkesin seurata useamman pelin paikan päällä sekä fanseatin kautta. Eli, olin hengessä mukana koko ajan.

 

Kaksi viimeistä vuotta Joensuussa tuotti Suomen mestaruuden. Millaisia vuosia ne sinulle olivat?

 

Mestaruusvuosi oli kaikin puolin huikea. Saimme pelata kauden aikana yli parikymmentä peliä eurooppalaisia joukkueita vastaan sekä matkustaa ympäri maailmaa. Vuoden huipensi vielä mestaruus, joka voitettiin omassa hallissa.

 

Toinen vuosi oli vastakohta ensimmäiseen vuoteen verrattuna. Toki, toisen vuoden alku oli hieno, kun ensimmäisenä suomalaisena joukkueena me voitimme Espanjan pääsarjajoukkueen ja tiputimme tämän Champions leaguen karsinnoista.

 

Oma kausi meni vähän plörinäksi, kun väänsin polveni marraskuussa ja jouduin olemaan poissa melkein kauden loppuun asti. Emme myöskään joukkueena yltäneet ensimmäisen kauden tasoisiin suorituksiin.

 

Kärsit viime kaudella loukkaantumisesta. Mikä on kuntosi nyt?

 

Kunto on tällä hetkellä erinomainen. Polvi on ollut operaation jälkeen, jopa, parempi kuin ennen operaatiota. Innolla odotan, että pääsen taas pelamaan ja harjoittelemaan.

 

Olet koripalloilijana nähnyt lähes kaiken. Voittanut mestaruuksia ja ansainnut myös henkilökohtaisia palkintoja. Mikä motivoi sinua edelleen sitomaan pelikenkien nauhat ja suuntaamaan parketille?

 

Suurin motivaationi on edelleen pelaamisen palo ja sen tuoma onnistumisen ja epäonnistumisen tunteet. Myös pukukoppielämä on yksi asia, mikä on joukkueurheilun yksi hienoimmista asioista.

 

Vielä on yksi erittäin suuri motivaation lähde, johon alun perinkin lähdin mukaan. Eli olla auttamassa nostamaan lahtelainen koripalloilu takaisin sinne minne se kuuluukin, eli Korisliigaan.

 

 

Palataan Lahti Basketballiin. Millaisena näet tulevan kauden joukkueen?

 

Tulevan kauden joukkue on hieno sekoitus kokemusta sekä nuorta intoa ja kirkasta tulevaisuutta. Meillä on joukkue, joka varmasti taistelee tulevan kauden päätteeksi noususta korisliigaan. Tai tämä on ainakin tavoite, josta emme tingi.

 

Henkilökohtaisella tasolla mitä tuot joukkueeseen?

 

Henkilökohtaisesti tuon joukkueen pelaamiseen runsaasti kokemusta, rauhallisuutta ja johtajuutta niin puolustus- että hyökkäyspäähän. Tarkoituksena on myös auttaa nuoria pelaajia kehittymään yksilöinä sekä joukkuepelaajina.

 

Aloitit Lahteen palatessa myös siviilityön. Miten sen ja koripallon yhdistäminen sujuu?

 

Siviilityö ei ole vielä alkanut, joten vielä vaikea sanoa. Uskon yhdistämisen onnistuvan hyvin, kun sen aika on.

 

Millaista koripalloa Lahti Basketball tulee pelaamaan?

 

Lahti Basketball tulee pelaamaan vauhdikasta joukkue koripalloa, jossa jokainen pelaaja pääsee näyttämään parhaansa. Tarkempia taktisia asioita en osaa vielä kertoa, mutta vauhtia tulee riittämään.

 

Nimeä lahtelaisen koripallo all time aloitusviisikko?

Markku Larkio

Marcus Grant

Juha Luhtanen

Joe Spinks

Jouni Mäkäläinen

 

 

Terveiset Lahti Basketball faneille?

 

Oli upeaa seurata, kun 500:n varatun kausarin raja meni rikki. Tämä oli itsessään upea saavutus. Teidän kannustuksella ja tuella on iso merkitys joukkueen menestyksen kanssa.

 

Laitetaahan kunnon koriskarkelot pystyyn kentällä ja katsomossa, jotta kauden päätteeksi juhlimme yhdessä Lahti Basketballin nousua Korisliigaan.

 

#lahtibasketball