Välierät: Lahti Basketball vs. Oulun NMKY

2_4_oulun_nmky_game1_01

Lahti Basketball aloittaa välierät tiistaina Lahti Energia -areenassa. Sunnuntaina ratkesi lahtelaisten vastustaja, kun Oulun NMKY kaatoi Kristika Turun puolivälierien 5. kamppailussa. Näin ollen Lahti Basketball saa vastaansa runkosarjan kutosen, kun taas Loimaan Bisons ( runkosarjan 2. ) kohtaa HBA Märskyn ( runkosarjan 4. ).

 

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti. Lokakuussa Lahti Basketball oli parempi lukemin 96-83 ( Katso kohokohdat tästä , mutta tammikuussa Oulussa Ynni kyykytti lahtelaisia rumin lukemin 96-62 ( Kohokohdat tästä ). 


 

Oulun NMKY:n joukkue elää vahvasti jenkkitrio Basile, Moultrie ja Briggs suoritusten varassa. Tämä kolmikko tekee joukkueen pisteistä 76,7%. 

 

Takamies Basile on melkoinen vauhtikone. 178 senttinen takamies on viimeistellyt keskimäärin 23,1 pistettä ja jakanut 4,7 syöttöä ottelua kohden. Basile on myös erinomainen levypalloissa ja on kaapinut niitä 9,6 keskiarvolla matsia kohden. Oulussa pelatussa ottelussa Basilea ei saatu millään kuriin. Hän upotti huikealla prosentilla 36 pistettä. 

 

Laituri Briggs ( 198 cm ) oli avainpelaaja, kun Ynni kellisti Kristikan viidennessä puolivälierässä sunnuntaina. Briggs säkitti 42 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Kaudella mies on touhunnut keskimäärin 22,8 pisteen, 9,4 levypallon ja 3,8 syötön edestä.

 

Alimittainen sentteri Brian Moultrie täydentää tehokkaan jenkkitrion. Moultrie on myös takonut melkoisen tilastorivin: 21,9 pistettä, 12,6 levypalloa ja 2,9 syöttöä. 

 

Ratkaisevassa 5. ottelussa Kristikaa vastaan esiin nousi myös Jesse Räkköläinen. Tarkkakätinen vasuri upotti kunnioitettavat 31 pistettä ja toi tarpeellisen 4 vaihtoehdon Ynnin hyökkäykseen. 17 ottelussa Salon Vilppaan kasvatti on tehtaillut keskimäärin 9,4 pistettä. 

 

Joukkueita vertaillessa on helppo sanoa, että puolustus tulee voittamaan tämän sarjan. Lahti Basketballin hyökkäys on sarjan tehokkain ( 91,5 pistettä per ottelu ) ja Oulun sarjan 3. tehokkain ( 87,3 pistettä per ottelu ). Lahti on sen sijaan päästänyt vain 74,6 pistettä ottelua kohden, kun Ynnin vastaava luku on 86,7. 

 

Toinen merkittävä seikka sarjan kannalta tulee olemaan levypallot. Oulun jenkkitrio rohmuaa yli 30 levypalloa ottelua kohden. Tähän lahtelaisten pitää pystyä vastaamaan koko joukkueen voimin.

 


 

Sarjan ohjelma:

Game 1. Tiistai 2.4. klo18:30 Lahti Energia -areena ( Mikko Ilonen tribuutti )

Game 2. Perjantai 5.4. klo18.30 Oulun Urheilutalo

Game 3. Maanantai 8.4. klo18:30 Lahti Energia -areena

Tarvittaessa:

Game 4. Keskiviikko 10.4. klo18:30 Oulun Urheilutalo

Game 5. Perjantai 12.4. klo18:30 Lahti Energia -areena


 

Lahti Basketball on vihdoin saanut koko joukkueen terveeksi. Pahin flunssa-aalto on selätetty ja joukkue päässyt harjoittelemaan hyvin. Viimeiset tunnit on käytetty Ynnin kuvioiden tutkailuun.

 

”Oululla kova ottelusarja takana Turkua vastaan. Vahvistukset vastaavat tehoista, joita suomalaiset pelaajat tukevat. Lähdetään puolustuksen kautta ensimmäiseen peliin. Yritetään pakottaa Oulu vaikeisiin heittoihin ja hyvän levypallopelin kautta päästä avoimelle kentällä. Saatiin vihdoin ehjä harjoitusviikko alle ja uskon sen näkyvän pelissä”, kommentoi tulevaa haastetta päävalmentaja Petri Velling. 

 

 


 

 

Kuva: Sellekhanks