Sami Ikävalkon kesäkuulumiset

SAMI 12

Lahti Basketballin mediatiimi nappasi haastatteluun jo kolmannen kauden Lahdessa aloittavan Sami Ikävalkon. Hengästynyt pelintekijä oli juuri saanut kovan voimaharjoituksen pakettiin kuntokeskus K&M:llä. Ikävalko on toiminut kaksi edellistä vuotta Lahti Basketballin kapteenina. Millä mielin kokenut pelimies odottaa tulevaa kautta?

 

 

Miten on kesä mennyt tähän mennessä?

 

 

Kesä on kulkenut kuin tanssi; olen onnistunut yhdistämään pari kuukautta sitten alkaneen työni henkilöstöpalveluyrityksessä, kuntosaliharjoittelun Lahen parhaalla salilla (K&M) sekä koripalloharjoittelun Suurhallilla erinomaisesti.

Aikaa ei ole varsinaiseen lomailuun jäänyt, mutta auringon tuoma valo sekä hyvät yöunet auttavat jaksamaan!

 

Aloitat nyt kolmannen kauden Lahdessa. Mikä sai sinut jatkamaan Lahti Basketballin riveissä?

 

Viime kauden pelillisesti ailahtelevista suorituksista huolimatta meillä on kasassa erittäin loistava, hienoista ihmisistä koostuva joukkue. Olen elämäni aikana oppinut, että tiivis koripallokausi on mukava vetää läpi hyvässä porukassa, jonka lisäksi olen viihtynyt Lahdessa muutenkin aivan erinomaisesti.

 

Toinen tärkeä asia on eteenpäin ja voittamaan pyrkivä organisaatio, jota haluan parhaani mukaan auttaa, tukea ja ennen kaikkea yksinkertaisesti olla tällä matkalla mukana!

 

Oliko sinulla muita vaihtoehtoja?

Vaihtoehtoja nyt on aina, normaalisti asiat ovat vain niin sanotusti neuvottelukysymyksiä. Rehellisyyden nimissä hieman harkitsin erääseen Korisliigaseuraan siirtymistä, mutta lopulta Lahteen jääminen oli paras vaihtoehto.

 

Viime kausi oli vaikea. Mitkä olivat mielestäsi suurimmat syyt alisuorittamiseen?

 

Kesäharjoittelusta lähtien treenien rytmitys epäonnistui pahasti, ja tästä lähtenyt loukkaantumiskierre sotki hommia aika pahasti.

Emme myöskään löytäneet oikeastaan koko kauden aikana niin sanottua kivijalkaa, vaan vielä pudotuspeleissäkin jouduimme lisäämään täysin uusia pelikuvioita kentän molempiin päihin.

Viime kädessä koripallo on kuitenkin peli, jossa totuus löytyy toiston kautta. Muutimme systeemejä sen verran usein, ettei pelitapa ehtinyt iskostua pelaajiin tarpeeksi hyvin.

 

Mitä mieltä olit omasta kaudestasi?

 

Vihkoon vedetty kesä pilasi alkukauden täysin, siitä palauduttuani pelasin hetken erinomaisella tasolla, mutta lopulta jäi kuitenkin tunne, että kausi päättyi kesken. Se oli etenkin henkisellä tasolla koettelemusten kausi, mutta kyllä siinä tuli opittua taas asia jos toinenkin.

 

Kuka oli mielestäsi joukkueen suurin onnistuja viime kaudella?

 

Onnistumisia tuli paljon, joten vaikea nimetä ketään yksittäistä pelaajaa.

Kuitenkin, Hannes Koskinen ajoi itsensä Lahden sydämeen tavoilla, jotka eivät jättäneet ketään kylmäksi. Myös Otto Aallon lähes 30 pisteen iltapuhde Kouvolan huutomyrskyssä oli pelkkää mansikkaa ja kermavaahtoa.

 

Katse tulevaan. Miltä näyttää ensi kauden joukkue?

 

Paperilla hyvältä, kuvissa vielä paremmalta. Kyllä minä näkisin, että terveenä pysyessämme meillä on eväitä mennä päätyyn asti.

 

Vesa Mäkäläinen palasi Lahteen muutaman vuoden Joensuun retken jälkeen. Kuinka tärkeä palanen Vesa on ensi kauden joukkueeseen?

 

Kyllä tässä palapelissä Vesa on sellainen palanen, joka niin sanotusti helpottaa tilannetta huomattavasti. Mies ymmärtää etenkin joukkuetekemisen tärkeyden – hyvä ja kollektiivinen joukkuepelaaminen on tulevan kauden tärkeimpiä asioita.

 

Petri Velling on Lahti Basketballin uusi päävalmentaja. Miltä hänen toimintansa on kesällä vaikuttanut?

Koripalloharjoituksiin Pepe on tuonut ennen kaikkea hyvää fiilistä sekä järkevän tehokasta tekemistä. Treeneihin on kiva mennä, kun tietää, että treenataan kovaa, mutta samalla pidetään järki mukana.

 

Keneltä odotat läpimurtoa ensi kaudella?

 

Paha kysymys. Maailma on täynnä lahjakkaita urheilijoita, artisteja sekä elämäntaiteilijoita.

Toivottavasti kuitenkin joku näistä henkilöistä jaksaa tehdä tarvittavan määrän töitä, kehittyy ja astuu kansan tietoisuuteen – näitä tarinoita on nimittäin aina mukavaa seurata!

 

Mitkä ovat omat tavoitteesi ensi kaudelle?

 

Tavoitteena on pysyä terveenä, kehittyä jokaisella pelin osa-alueella sekä saada ehjä kausi myös punttiharjoitusten osalta. Myös hyvän fiiliksen edistäminen sekä porukan kasassa pitäminen ovat itselleni aina tärkeitä tavoitteita. Koripallo on ennen kaikkea joukkuepeli – joukkueen fiilis välittyy pitkässä juoksussa kaikkeen tekemiseen.

 

Entä mitkä ovat tavoitteesi koripalloilijana? 

Tässä voisi käyttää samaa fraasia, jota nimeltämainitsematon pelaajamme käytti kauden päätössaunaillassa Wintin drinkkilippulla baarin kalleimman juoman ostaessaan; potentiaalin maksimoiminen.

 

Miten harjoittelette kesällä? 

 

Hyvin. Itse yritän kesällä saada etenkin punttisalilla rautaa liikkumaan, jonka lisäksi jätkien kanssa välillä gasellin ja toisinaan ketterän villikissan tavoin liikehtiminen juoksuradalla kuuluu ohjelmistoon. Summa summarum; pistetään palloa koriin, mutta etenkin kesä- ja heinäkuussa painopiste on fysiikkaharjoittelussa.

 

 

#lahtibasketball

 

 

 

 

 

Kuva: mideas.kuvat.fi