Roban kesäkuulumiset

ROBA KUULUMISET

Moi Roba!

 

Terve!

 

Miten on kesä mennyt?
Kesä on mennyt mukavasti. Lomailemaan ei ole hirveästi kerennyt, mutta sitä ehtii myöhemminkin.
Millä mielellä jatkat Lahti Basketballin riveissä?
Odotan innolla kauden alkua. Joukkueessa lähes kaikki on minulle entuudestaan tuttuja, joten yhdessä treenaamisen pitäisi olla helppoa ja hauskaa. Uudet pelaajat ja uusi valmentaja tuovat varmasti uusia juttuja joukkueeseen.
Millainen fiilis jäi viime kaudesta?
Hieman jäi hampaankoloon. Meillä oli kaikki mahdollisuudet kirkastaa mitalia,mutta tällä kaudella siihen tarjoutuu mahdollisuus. Muuten viime kausi oli hyvä ja uskon, että tastä kaudesta tulee vieläkin parempi.
Sait niukasti vastuuta miesten peleissä viime kaudella, mutta dominoit A-junioreissa. Millaiset tavoitteet sinulla on tulevalle kaudelle?
Tällä kaudella ei ole A-junnujen tuomaa turvaa peliajasta, joten minun pitää antaa entistä parempia näyttöjä treeneissä ja peleissä. Tällä kaudella tarkoituksena on alkaa treenaamaan ammattimaisemmin, joten kehitystäkin pitäisi alkaa näkymään.
Vietit kesän maajoukkueen matkassa. Miten pelit sujuivat?
Pelit sujuivat hyvin. Voisin sanoa, että kyseessä oli paras maajoukkuekesäni tähän mennessä. Jäätiin hieman tavoitteesta 9. sijalla, mutta kesään ei voi missään nimessä olla pettynyt.
Kuinka paljon vastuuta sait maajoukkueessa?
Riippui hieman pelistä. Niissä peleissä, joissa olin parhaimmillani, pelasin luonnollisesti enemmän. En ollut kertaakaan avausviisikossa, mutta se oli mielestäni hyvä pelini kannalta. Pelituntumaan pääsi helpommin.
Mikä oli tärkein oppi, jonka sait kesän aikana?
Hankala sanoa yhtä yksittäistä oppia, mutta uskon, että pelini parani kokonaisvaltasesti. Etenkin puolustuksessa tuli kehitystä.
Millainen pelimies on maajoukkuekaverisi ja tuleva Lahti Basketball joukkuetoveri Hannes Koskinen?
Hannes on joukkuepelaaja, sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hanneksella on aina positiivinen asenne, joka tarttuu myös muihin.
Miltä Lahti Basketballin joukkue vaikuttaa tällä kaudella?
Kaikilla on mielestäni asenne kohdallaan, joten treeneissä tullaan todennäköisesti saamaan hyvää kilpailua. En osaa tietenkään sanoa Jordanista Ja Henrystä, mutta ovat varmasti hyviä tyyppejä ja odotan tapaamista.
Miltä uusi päävalmentaja Mike Oppland vaikuttaa?
Olen ehtinyt juttelemaan Miken kanssa jo jonkin verran treenien ulkopuolella ja hän on ehdottomasti reilu. Hän vaatii tietyt standardit kaikilta, mutta se vain nostaa joukkueen tasoa niin treeneissä kuin peleissäkin. Lisäksi hän tekee samat fysiikkatreenit kuin mekin, joten valittamiselle ei pitäisi olla sijaa.
Terveiset faneille?
Toivottavasti saadaan taas katsomot täyteen kotipeleihin. Fanijoukoille on tullut tunnustusta myös muista joukkueista. Jatketaan samaan malliin!
Kuva: Femboart