Lahti Basketball voitokas välieräsarjan 1. ottelussa

tulos_2_4_2019_01

Lahti Basketball aloitti välierät Oulun NMKY:tä vastaan tiistaina Lahti Energia -areenassa. Erittäin tiukan taistelun jälkeen loppulukemat kotijoukkueen hyväksi 93-82 ( 48-37 ). 


 

Ottelun ensimmäinen jakso oli melkoisen vauhdikasta koripalloa. Molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyksessä todella hyvin. Oulun pelätty jenkkitrio oli elementissään, kuten on ollut koko kauden. Vauhdikas neljännes päättyi lopulta lahtelaisten 30-23 hyväksi.

Toisella jaksolla koritehtailu hieman hyytyi, mutta vauhtia piisasi siitä huolimatta. Korin alla Vesa Mäkäläinen, Henry Pwono ja Jarred Jones painivat Oulun isojen miesten Brian Moultrien ja Chrishon Briggsin kanssa. Moultrie ja Briggsin nakuttivat kovia koreja, mutta joutuivat myös usein törmäämään seinään nimeltä Vesa Mäkäläinen. Sami Ikävalko jatkoi mainiota otteitaan pudotuspeleissä.

Puoliajalla lukemissa 48-37.  

 

Toinen puoliaika oli sitten todellista pudotuspeli vääntöä. Joukkueet menivät kori korista ja pelaajat esittivät toinen toistaan miehekkäämpiä suorituksia. Kuten niin usein ennenkin, tämäkin ottelu ratkaistiin puolustuksessa. Hyökkäyksessä loistivat Sami Ikävalko, Vesa Mäkäläinen ja toisella puoliajalla Jarred Jones. On todettava, että Oulun jenkkitrio on maineensa veroinen. Briggs, Basile ja Moultrie upottivat todella vaikeita heittoja.

 

Ensimmäinen välierä lahtelaisille lukemin 93-82.


 

Lahti Basketballin Hello Burger MVP oli Sami Ikävalko. Takamies upotti 27 pistettä ja jakoi 4 syöttöä. Kapteeni Mäkäläinen säesti 19 pisteen ja 13 levypallon edestä. Jarred Jonesin saldo oli 18 pistettä ja 7 levypalloa. Henry Pwono tuskaili heittonsa kanssa ja sai kasaan 13 pistettä ja 10 levypalloa. 

Tilastot


Sarja jatkuu perjantaina Oulussa. Finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.

 

Kuva: Sellekhanks