Lahti Basketball villitsi Lahti Energia -areenan

tulos_21_4_2019_01

Lahti Basketball juhli Divari A:n mestaruutta sunnuntaina Lahti Energia -areenassa. Täpötäysi ( 1438 ) areena osoitti seisaaltaan suosiota, kun summeri soi ja taululla komeilivat loppulukemat 107-88.  

 

Ottelun alku näytti, ettei Bisons ollut luovuttanut. Vielä viime kaudella Lahdessa pelanneen Ville Karvosen johdolla vierailijat aloittivat ottelun vauhdikkaasti. Ensimmäinen jakso tarjosi täydelle areenalle iloista hyökkäyspeliä ja maukkaita yksilösuorituksia. Tilanne ensimmäisen kympin jälkeen 28-26. 

 

Toinen jakso oli sitten lahtelaisten. Iloinen hyökkäyspeli tuotti 33 pistettä, mutta ero ensimmäiseen jaksoon oli parantunut puolustus. Jakson kruunasi Sami Ikävalkon haamukolmonen summerin soidessa. Puoliajalle

 

Tilanne puoliajalla 61-44.

 

Toinen puoliaika alkoi sitten ikävissä merkeissä. Ville Karvonen karkasi läpiajoon ja lähti komeaan donkkiin. Jarred Jones ei kuitenkaan luovuttanut ja yritti torjua heiton, kuten niin monta kertaa aiemmin kauden aikana. Lopputulos oli kuitenkin karmea. Karvonen putosi päälle lattiaan ja koko halli hiljeni. Karvosen peli päättyi tähän ja tilanne huolestutti kaikkia pelissä olleita. Ville on tietojen mukaan tilanteeseen nähden hyvässä kunnossa. Se on hieno uutinen ja Lahti Basketball toivoo Villelle pikaista paranemista.

 

Tilanteen jälkeen kentälle saapui sisuuntunut biisonilauma. Esko Salosen muutama päättäväinen ajo puhalsi henkeä Bisonsin ryhmään. Bisons vei jakson selvästi 27-18. Mestaruus oli 10 minuutin päässä.

 

Kolmen jakson jälkeen tilanne oli 79-71. 

 

Lahti Basketball piti hermonsa kurissa viimeisellä jaksolla. Kokeneet pelaajat Sami Ikävalko, Vesa Mäkäläinen, Henry Pwono, Jarred Jones ja Ali Ahola pitivät pelin hallinnassa. Viimeiset minuutit kotiyleisö odotti malttamattomana loppuvihellystä. Viimeisen minuutin kotiyleisö osoitti suosiotaan seisaaltaan.

 

Lopputulos 107-88. 

 

Lahti Basketball mestariksi 3-0.

 

Hello Burger MVP oli Jarred Jones, joka upotti 34 pistettä ja otti 12 levypalloa. Sami Ikävalko jatkoi vakuuttavaa kevättä ja upotti 23 pistettä. Vesa Mäkäläinen ja Henry Pwono onnistuivat 19 pisteen edestä. Tilastot

 

Ottelua oli seuraamassa 1438 katsojaa. Kamppailu oli loppuunmyyty. Lahti Basketball kiittää katsojia unohtumattomasta illasta.

 

 

#lahtibasketball

 

Kuva: Sellekhanks