Lahti Basketball venytti voittoputkensa 9 ottelun mittaiseksi

tulos_02_12_2018_01

Lahti Basketballin voittoputki on nyt yhdeksän ottelun mittainen. Forssan Koripojat antoi kelpo vastuksen, mutta taipui lahtelaisille lukemin 104-90 ( 45-39 ). 

 

Lahtelaiset joutuivat otteluun ilman kapteeni Mäkäläistä ja Otto Aaltoa. 

 

 

Ottelun ensimmäiset minuutit sujuivat lahtelaisittain mollivoittoisesti. Näytti ettei joukkue ollut valmis pelaamaan. Se näkyi huonona puolustuksena ja huolimattomuutena viimeistelyssä.

 

 

Fokopo aloitti ottelun 8-0 nykäisyllä. Mäkäläisen ollessa sivussa Henry Pwonon rooli kasvoi hyökkäyksessä. Puolustuksessa Pwono sai tehdä tosissaan töitä kotijoukkueen sentterin Gilbert Talbotin kanssa. Väkivahva Talbot oli melkoisen kova levypalloissa ja otti miehekkäästi aseman korin lähistöllä. Parhaimmillaan Lahti Basketballin hyökkäyksen pallon liike tuotti kauniita sommitelmia.

 

Ensimmäisen jakson jälkeen johtoa piti hallussaan Forssan Koripojat. Lukemat olivat 24-22. 

 

Toisella kympillä Lahti Basketballin otteista alkoi löytymään ryhtiä. Puolustus parani ainakin hieman ja se johti helppoihin onnistumisiin toisessa päässä. Hyvä neljännes kuivui hieman lopussa Fokopon kaventaessa eroa helpoilla koreilla.

 

Puoliajalle vierasjohdossa 45-39. 

 

Puoliajan jälkeen kaksi ensimmäistä puolustusta olivat kehnoja. Tämän jälkeen joukkue paransi otteitaan ja sai muutaman onnistumisen puolustuksessa. Sami Ikävalko oli jakson ehdoton hahmo. Vesa Mäkäläistä kapteenina tuurannut Ikävalko upotti jakson aikana 13 pistettä. Jakson lopussa koko ottelun takunnut puolustus vuoti taas hetken ja forssalaiset pysyivät tuntumassa.

30 minuutin pelin jälkeen Lahti Basketball johti 72-61. 

 

Viimeinen kymmenminuuttinen toi Fokopon pahimmillaan 5 pisteen päähän. Hannes Koskisen, Ilkka Vuoren ja Henry Pwonon kolmoset olivat kuitenkin liikaa Fokopolle.

 

Rutinoitunut Lahti Basketball  väänsi voiton väkisin lukemin 104-90. 

 

”Hyvä voitto. FoKoPo on isokokoinen joukkue ja he käyttivät sitä hyvin edukseen, etenkin kun Vesa ja Otto puuttuivat meiltä isojen rotaatiosta. Toisella puoliajalla heitettiin hyvin ja saatiin tehtyä riittävä ero ”, kommentoi Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling.

 

 

Lahti Basketballin Hello Burger pelaajaksi valittiin Jarred Jones. Jones upotti 27 pistettä, otti 7 levypalloa ja antoi 3 syöttöä.

 

Mainion ottelun pelasi myös Henry Pwono. ” Henkka ” teki niin ikään 27 pistettä, otti 6 levypalloa ja antoi 2 syöttöä. Sami Ikävalko säkitti 17 pistettä ja antoi 5 syöttöä. Ilkka Vuori pelasi varman pelin ja onnistui 12 pisteen ja 5 syötön edestä.

 

Ali Ahola ylsi 9 pisteeseen ja kaapi mukavat 7 levypalloa. Ali ryösti pallon vastustajalta 5 kertaa ja antoi 4 syöttöä.

 

Kotijoukkueen tehokaksikko oli jenkkikaksikko Williams & Talbot. Williams nukutti 27 pistettä ja Talbot 28 pistettä. Talbot repi myös kunnioitettavat 18 levypalloa. Kotijoukkueen Johan Kotavuo jakoi peräti  14 syöttöä.

 

Lahti Basketballin seuraava ottelu on jo tiistaina. Joukkue matkustaa Suomen Cupissa Raiders Basketin vieraaksi Järvenpäähän. Ottelu alkaa klo19:00. 

 

#lahtibasketball

 

Kuva: Sellekhanks