Lahti Basketball tyly vieras Järvenpäässä

tulos_18_02_2018

Lahti Basketball otti vakuuttavan vierasvoiton sunnuntaina Järvenpäässä. Kotijoukkue JKS oli täysin aseeton hyvässä kevätvireessä seilaavan Lahti Basketballin mankelissa. Vierasvoitto irtosi sangen selkein lukemin 91-60 ( 56-26 ).

 

 

Ilman Devin Martinia, Hannes Koskista ja Eemeli Lampenia pelannut Lahti Basketball aloitti ottelun vauhdikkaasti. Reilussa kahdessa minuutissa tilanne oli vierailijoiden hyväksi 9-0. Lahti Basketball teki 14 pistettä ennen kuin JKS sai kuparisen rikki. Lahtelaisten tahtipuikkoa heiluttivat Henry Pwono ja Ali Ahola. Molemmat upotti 10 pistettä ensimmäiseen kymmenminuuttiseen. Ensimmäiselle tauolle vierasjohdossa 26-8. 

 

Toisella kympillä tahti jatkui samana. JKS pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta kotijoukkueen puolustus vuoti edelleen. Pwonon hurja tahti jatkui myös toisella jaksolla ja puoliaikaan mennessä lihaskimppu tehtaili jo 19 pistettä. Pirteästi esiintyivät myös kapteeni Ikävalko ja hanakasti heittänyt Mikko Jämsä. Puoliajalle tukevassa vierasjohdossa 56-26. 

 

 

Puoliajan jälkeen Lahti Basketballille kävi niin kuin usein suuressa johdossa usein käy. Ote herpaantui ja puolustuksen asenne laski hieman. JKS käytti tämän hyväkseen ja vei kolmannen jakson lukemin 23-20. Tästä huolimatta kotijoukkueella ei edelleenkään ollut miestä pysäyttämään Henry Pwonoa. Jakson loppua kohti asenne palautui lähelle vaadittavaa tasoa.

 

 

Viimeinen neljännes oli pelailua, jossa jokainen kentällä vieraillut lahtelainen sai mukavia onnistumisia.

 

Loppulukemat lahtelaisille 91-60. 

 

 

Lahti Basketballin pisterohmu oli Henry Pwono. Järkäle upotti 24 minuutissa 34 pistettä ja otti 10 levypalloa. Kapteeni Ikävalko teki 16 pistettä ja antoi 4 syöttöä. Hyvin aloittanut Ali Ahola teki 12 pistettä ja kaappasi 4 levypalloa. Otto Aalto ja Mikko Jämsä heittivät paljon, mutta osumatarkkuus jätti toivomisen varaa. ” Ode ” upotti 9 pistettä ja Jämsä 8 pistettä. 

 

 

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran perjantaina 23.2. Silloin Lahteen saapuu Oulun Ynni. Ottelun pääsyliput vain 5e. Tavoitteena rikkoa Lahti Basketballin oma yleisöennätys 1252. Otteluisäntä sporttiravintola Seiväs. 

 

 

#lahtibasketball

Kuva: Sellekhanks