Lahti Basketball päätti syyskauden taisteluvoittoon

tulos_14_12_2018_01

Lahti Basketball päätti syyskauden kovalla taistelulla hankittuun kotivoittoon. Helsingin NMKY tuli Lahteen ja taisteli miehekkäästi. Tänään lahtelaisten rutiini oli valttia ja kotivoitto kirjattiin luvuin 90-75 (46-43). Tämä tarkoittaa sitä, että Lahti Basketball pelasi syyskauden tappioitta.

 

Helsingin NMKY ei todellakaan päästänyt Lahti Basketballia helpolla. Nuori ja nälkäinen vierasjoukkue puolusti hanakasti ja hyökkäsi ahneesti. Sentterin paikalla operoinut Mikael Kauhanen toi tyylikkään hook-heiton mastokaupunkiin. Tämä sai jopa kaiken nähneen Vesa Mäkäläisen pyörittelemään päätään.

Ensimmäiset kaksi jaksoa taisteltiin tasaisesti molempien joukkueiden pelatessa erittäin kovaa.

 

Tauolla Lahti Basketball johti 46-43.

 

Kolmas jakso oli sitten vierailijoiden. Lahtelaisten hyökkäys takkusi, eikä hyviä heittopaikkoja tahtonut löytyä. Onni oli, että puolustus toimi moitteettomasti ja piti Petri Vellingin suojatit ottelussa mukana.

 

Viimeinen kymmenminuuttinen oli sitten kotijoukkueen näytöstä. Puolustus oli rautaa ja hyökkäys vapautui siihen malliin, että se tuotti mukavat 33 pistettä 10 minuutin aikana. Tiukassa tilanteessa esiin nousivat kokeneet Ilkka Vuori ja Vesa Mäkäläinen. Vuori meni korille ja Mäkäläinen murjoi läheltä.

 

 

Lopputulos 90-75. 

 

 

Ottelun Hello Burger pelaajaksi valittiin Jarred Jones. Hän viimeisteli 24 pistettä ja kaappasi 10 levypalloa. Huikean ottelun pelasi myös kapteeni Mäkäläinen. Vesan tuhti tilastorivi koostui 19 pisteestä, 15 levypallosta ja 8 syötöstä. Takakentän vauhtiveikot Ahola 13 pistettä, Ikävalko 11 pistettä ja Vuori 10 pistettä. Roi Byman oli myös mies paikallaan 10 pisteellä. 

 

Lahti Basketball jää nyt joulutauolle. Seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 6.1. Lahti Energia -areenassa. Silloin vieraaksi saapuu legendaarinen Torpan Pojat. Ottelu alkaa 17:00.

 

Lahti Basketball haluaa kiittää kotiyleisöä huikeasta kannustuksesta syyskaudella. Kiitos yhteistyökumppanit ja otteluissa työskentelevät vapaaehtoiset. Suuri kiitos joukkue, valmennus ja joukkueenjohto. 

 

#lahtibasketball

Kuva: Sellekhanks