Lahti Basketball aloitti pudotuspelit vierasvoitolla

tulos_22_3_2019_01

Lahti Basketball aloitti pudotuspelit tiukalla voitolla Jyväskylässä perjantaina. Tasainen ottelu päättyi lopulta lahtelaisten 92-82 ( 44-40 ) vierasvoittoon.

 

Lahti Basketball sai koko joukkueen jalkeille kuume-epidemian jäljiltä, mutta moni pelaaja oli kaukana huippukunnosta pitkän sairastelun jälkeen.

 

Petri Velling marssitti kentälle viisikon, jossa olivat Sami Ikävalko, Hannes Koskinen, Otto Aalto, Henry Pwono ja Jarred Jones.

 

Ensimmäisellä jaksolla lahtelaisten ongelmaksi muodostuivat puolustus ja levypallot. JBA sai liian monta hyökkäyslevypalloa ( 5 ) ja liian monta helppoa koria.

Ensimmäiseen 5 minuuttiin molemmat joukkueet olivat tehneet 15 pistettä – se on liikaa.

 

Puolustus parani ja palloa pelattiin lähelle koria, josta se syötettiin myös mukavasti ulos. JBA:n liike hyökkäyspäässä sai ajoittain Lahti Basketballin puolustuksen sekaisin. Lahtelaisista Henry Pwono oli vaikea pideltävä korin läheisyydessä.

 

Ensimmäinen jakso niukasti lahtelaisille 24-22.


 

 

Toisen neljänneksen Lahti Basketball aloitti 8-0 runilla. Palloa pelattiin sisään ja tuplauksen tullessa heittäjille ulos. Irtiotto ei kuitenkaan onnistunut, koska sitkeä kotijoukkue vastasi ennakkoluulottomalla hyökkäyspelillä. Lahti Basketball johti koko ajan, mutta ei saanut repäistyä takiaismaista kotijoukkuetta lahkeestaan.

 

Viimeisellä sekunnilla Henry Pwono rikkoi puolesta kentästä heittänyttä JBA peluria, joka sai palkkioksi 3 vapaaheittoa.  Kaksi sisään ja puoliajalle vierasjohdossa 44-40.


 

 

Puoliajan jälkeen kentälle palattiin vauhdikkaasti, mutta vauhtia oli ajatusta enemmän. Sekavan vaiheen jälkeen Lahti Basketball sai pallon liikkeelle ja tämä tuotti muutaman maukkaan sommitelman. Aina kun Lahti Basketball sai revittyä edes pienen eron, JBA vastasi omalla rykäisyllä.

 

Jarred Jonesin kolmonen jakson lopussa venytti eron ensimmäisen kerran kaksinumeroiseksi juuri ennen kolmannen jakson loppua.

 

30 minuutin pelin jälkeen Lahti Basketball johti 70-59.


 

 

 

Palloa sisään ja sieltä ulos. Siinä on oli resepti, jolla Lahti Basketball operoi aggressiivista kotijoukkue vastaan viimeisellä jaksolla. Kolmikko Jones, Pwono ja Mäkäläinen malttoivat hyvin syöttää palloa ulos, josta heittäjät nauttivat.

 

Tällä reseptillä irtosi sarjan ensimmäinen voitto lukemin 92-82. 


 

Lahti Basketballin parhaaksi valittiin kentälle palannut Sami Ikävalko. Ikävalko oli mies paikallaan ja heitti 20 pistettä sekä antoi 7 syöttöä.

Jarred Jones pelasi väkevän pelin. Laituri nakutti 27 pistettä ja otti 10 levypalloa.

Kovassa puristuksessa ollut Henry Pwono murjoi 19 pistettä ja otti 8 levypalloa. Kapteeni Mäkäläinen esiintyi pitkän sairastelun jälkeen monipuolisesti: 12 pistettä, 8 levypalloa ja 6 syöttöä. Ali Ahola kuului samaan kerhoon Mäkäläisen kanssa ja kärsi ärhäkästä kuumeesta. Ali uurasti 26 minuuttia 5 pisteen ja 6 levypallon edestä.

 

Ottelun tilastoihin tästä


 

Sarjan toinen kohtaaminen on sunnuntaina Lahti Energia -areenassa kello 14:00.

 

Osta lippusi ennakkoon tästä

 

Kuva: Sellekhanks