Lahti Basketball kellisti Tarmon – tämä sinetöi runkosarjan voiton

tulos_23_2_2019_01

Lahti Basketball kaatoi lauantaina vierasottelussa Porvoon Tarmon lukemin 99-82  ( 38 -53 ). Tämän voiton myös varmistui myös runkosarjan voitto, kun 3 kierrosta on vielä pelaamatta.

 

Lahti Basketball pelasi ilman Henry Pwonoa, Hannes Koskista ja Ilkka Vuorta. 

 

Ottelu alkoi lahtelaisittain lupaavasti. Pallo liikkui moitteettomasti ja syöttöketjut vapauttivat pelaajat viimeistelemään helppoja koreja. Roi Byman, Vesa Mäkäläinen ja Sami Ikävalko johtivat lahtelaisten rynnistystä. Tarmon koritykki Nelson Larkins hankki itselleen 3 virhettä ensimmäisellä jaksolla. Tämä vaikeutti huomattavasti Tarmon urakkaa. Tilanne ensimmäisen kympin jälkeen vierailijoiden hyväksi 29-12. 

 

Toinen jakso oli vaikeampi Petri Vellingin suojateille. Pallo poltti hyppysissä, eikä puolustus toiminut totutulla tavalla. Tarmo teki aivan liikaa pisteitä toisen kympin aikana. 10 menetystä ensimmäiselle puoliajalle on liikaa.

 

Tästä huolimatta puoliajalle siirryttiin lahtelaisten johtaessa 53-38. 

 

Puoliajan jälkeen peli jatkui melko samoilla sävelillä. Tasaero oli selvä, mutta Tarmo taisteli Larkinsin johdolla mukavasti. Jakson lahtelaiset onnistujat olivat Ali Ahola ja Jarred Jones. Ahola säkitti kolmanteen kymppiin 11 pistettä ja Jones 6.

 

Viimeinen jakso oli pelailua, jossa Tarmo koetti kiriä lahtelaisten johtoa kiinni Larkinsin johdolla. Se ei kuitenkaan lauantaina riittänyt ja vieraspisteet matkaavat Lahteen lukemin 99-82. 

 

Lahti Basketballin aloitusviisikko oli tänään elementissään. Jarred Jones 20 pistettä ja levypalloa 12, Sami Ikävalko 20 pistettä, 5 levypalloa ja 4 syöttöä, Vesa Mäkäläinen 19 pistettä ja 5 levypalloa, Ali Ahola 16 pistettä ja 5 syöttöä sekä Roi Byman 14 pistettä sekä 4 levypalloa. 

Jarred Jones valittiin ottelun Hello Burger pelaajaksi.

 

Tarmon tehokaksikon muodosti herrat Nelson Larkins 23 pistettä ja Elias Lahdensuu 17 pistettä.

 

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran perjantaina 1.3, kun Lahti Energia -areenaan vieraaksi saapuu Forssan Koripojat. Ottelu alkaa klo18:30. 

 

Kuva: Sellekhanks

 

#lahtibasketball