Lahti Basketball kärsi tappion Suomen Cupissa

tulos_04_12_2018_01

Uusi ja ihmeellinen Suomen Cup tuotti Lahti Basketballille kauden ensimmäisen tappion. Kotijoukkue Raiders Basket latoi ennen ottelua heitetyistä kolmosista tukevan 24-0 johdon. Kotijoukkue aloitti ottelun vielä kahdella korilla, joten tilanne oli 28-0. Tätä eroa lahtelaiset eivät koskaan saaneet kurottua umpeen ja loppulukemat kirjattiin 99-94 ( 61-44 ). 

 

Hätä ei ole tämän näköinen. Tappio tietää sitä, että Lahti Basketball kohtaa 3. kierroksella Loimaan Bisonsin. Kyllä luit aivan oikein. Cup taival ei päättynyt tämän illan kamppailuun tappiosta huolimatta.

 

Jos itse ottelua pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, niin se on villi. Raiders painoi kaasu pohjassa alusta loppuun ja Lahti Basketball lähti mukaan siihen sirkukseen. Ottelussa oli vauhtia§ kosolti enemmän kuin järkeä. Puolustuksessa esiintyi suurimmat ongelmat, jotka aiheutuivat liiasta vauhdista ja ylipelaamisesta. Yksi vastaan yksi tilanteissa hävittiin liian usein.

 

Lahti Basketball kuroi eroa kiinni pikku hiljaa, mutta vasta viimeisellä jaksolla koneesta käytettiin sitä suurinta vaihdetta. Puolustus muuttui aggressiivisemmaksi ja se tuotti helppoja koreja. Ero kapeni parhaimmillaan yhteen pisteeseen. Eron ollessa yhdessä pisteessä mustanutuilla oli useita mahdollisuuksia siirtyä johtoon ja karata omille teille. Tänään se ei onnistunut.

 

Kaikki kunnia kovaa pelanneelle kotijoukkueelle.

 

Loppulukemat 99-94. 

 

Lahti Basketballin Hello Burger pelaaja oli jälleen Jarred Jones. Jones upotti 24 pistettä, otti 15 levypalloa ja antoi 4 syöttöä. Henry Pwono tuskaili heittonsa kanssa ja ajoittain pakotti hieman haastavia ratkaisuja. ” Henkan ” saldo oli 22 pistettä ja 12 levypalloa. Sami Ikävalko naulasi 14 pistettä ja antoi 11 syöttöä.
Raidersin tehoduon muodostivat Jordan Jacks ja Derylton Hill. Jacks nakutti 23 pistettä, otti 16 levypalloa ja antoi 6 syöttöä. Hill sen sijaan murjoi 29 pistettä ja otti 7 levypalloa. 

 

Lahti Basketball pelasi ilman kapteeni Mäkäläistä ja Otto Aaltoa. 

 

Huomisen vapaapäivän jälkeen alkaa valmistautuminen lauantain HBA Märsky otteluun. Vastassa on silloin Susijengissä hyviä minuutteja pelanneet Mikael Jantunen ja Ville Tahvanainen. Ottelu alkaa Mäkelänrinteessä klo 19:00. 

 

#lahtibasketball

 

Kuva: Sellekhanks