Lahti Basketball kaatoi toistamiseen sitkeän JBA:n

tulos_24_3_2019_01

Lahti Basketball kaatoi puolivälierissä JBA Jyväskylän toistamiseen sunnuntaina Lahti Energia -areenassa.  Voittolukemat kirjattiin 99-82 ( 47-38 ). 

Lahti Basketball aloitti sunnuntain toisen kamppailun viisikolla Ahola, Ikävalko, Jones, Mäkäläinen ja Pwono.

Ensimmäinen kymppi palloiltiin todella tasaisissa merkeissä. JBA puolusti aggressiivisesti ja heitti todella tarkasti. Kotijoukkueesta Ali Ahola oli vireessä ja aiheutti ongelmia päättäväisillä ajoillaan. JBA upotti todella vaikeita kaukoheittoja ja lahtelaiset pelasivat palloa lähemmäs koria.

Ensimmäinen jakso päättyi tasan 21-21. 

Toinen jakso kamppailtiin edelleen tasaisesti, kunnes muutama minuutti ennen taukoa Lahti Basketball repäisi 9 pisteen johdon. Muutama hyvä puolustus johti helppoihin koreihin. Jakson kruunasi Sami Ikävalkon hieno kolmonen juuri ennen puoliaikaa.

Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 47-38 johdossa.

Kolmas jakso oli sitten koitua kotijoukkueen kohtaloksi. JBA vei ensimmäiset 3 minuuttia lukemin 13-3 ja peli oli hetkessä kääntynyt vierailijoille. Mikko Tupamäen suojatit pelasivat hurmiossa ja pallo meni pussiin paikasta kuin paikasta. Lahtelaisten onneksi kotijoukkue sai juonesta kiinni ja pääsi lähelle omaa tasoaan ennen jakson loppua. Jarred Jonesin yksilösuoritukset siivittivät joukkueen parempaan lentoon.

Ennen viimeistä neljännestä tilanne Lahti Basketballin hyväksi 70-67. 

 

Kotijoukkueen uurastus palkittiin viimeisellä jaksolla. Palloa pelattiin lähelle koria ja sieltä tarvittaessa ulos. Lahti Basketballin aloitusviisikko Ikävalko, Ahola, Jones, Pwono ja Mäkäläinen olivat tänään voiton takuumiehet.

Lopputulos 99-82.

 

Sarja katkolla tiistaina Lahti Energia -areenassa klo18:30 alkavassa ottelussa.

 

Lahti Basketballin Hello Burger MVP valittiin Sami Ikävalko. Ikävalko upotti hyvällä prosentilla 20 pistettä ja antoi 3 syöttöä. Jarred Jones oli tärkeä sytyttäjä ja käänsi ottelun vaikeilla hetkillä. Jones teki 25 pistettä ja 10 levypalloa. Vesa Mäkäläinen oli taas mies paikallaan 19 pisteen ja 9 levypalloa edestä. Ali Ahola ja Henry Pwono täydensivät aloitusviisikon väkevän ottelun tehden 15 pistettä mieheen. 

Ottelun tilastot

 

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran tiistaina 26.3. Lahti Energia -areenassa kello 18:30. 

 

Osta lippusi tästä

 

Kuva: Sellekhanks