Lahti Basketball kaatoi ärhäkkään JBA:n

tulos_3_2_2019_01

Lahti Basketball ja JBA tarjosivat vauhdikkaan iltapuhteen sunnuntaina Lahti Energia -areenassa. Lahti Basketball oli lopulta parempi lukemin 83-70 ( 46-41 ).

 

Ottelun käsikirjoitus oli juuri sellainen kuin saattoi ounastella. JBA puolusti aggressiivisesti ja hyökkäsi ennakkoluulottomasti. Ottelu alkoi lahtelaisten vahvalla rykäisyllä. 11-2 tilanteessa Mikko Tupamäki otti aikalisän, jonka jälkeen JBA sai juonesta kiinni.

 

Kotijoukkueen urakka vaikeutui hieman oudon tilanteen jälkeen. Sami Ikävalko sai ensin epäurheilijamaisen virheen, jonka jälkeen hänelle napautettiin kyseenalainen tekninen virhe. Tämä tarkoitti sitä, että Ikävalko suuntasi kohti suihkua.

 

Ensimmäisen puoliajan lahtelaishahmo oli kapteeni Vesa Mäkäläinen. Vesa osui läheltä ja kaukaa monipuolisella heittovalikoimalla.

 

Puoliaikatulos 46-41. 

 

Toisella puoliajalla Lahti Basketballin rutiini alkoi näkyä. Ilkka Vuori puolusti antaumuksella ja sytytti joukkueen. Henry Pwono sen sijaan onnistui hyvin hyökkäyksessä. Myös Jarred ” air ball ” Jones oli vedossa toisella puoliajalla.

 

Kaikki kunnia JBA:n nuorelle joukkueelle, joka pisti miehekkäästi hanttiin koko 40 minuuttisen ajan.

 

Ottelun Hello Burger pelaajaksi valittiin kapteeni Vesa Mäkäläinen. Vesa upotti 20 pistettä, otti 8 levypalloa ja 2 syöttöä. Hyvin esiintyi myös Henry Pwono. ” Henkka ” upotti 24 pistettä, kaapi 6 levypalloa ja antoi myös 3 syöttöä. Jarred ” air ball ” Jones lämpeni hitaasti, mutta kokosi lopulta tutut tilastot 18 pistettä ja 13 levypalloa. Ilkka Vuori puolusti totutun kovaa ja upotti 7 pistettä. Vuori jakoi myös 6 syöttöä.

 

JBA:n parhaaksi valittiin Anton Kankaanpää. Hän nakutti 13 pistettä.

 

Lahti Basketballin seuraava peli on viikon päästä sunnuntaina, kun joukkue matkaa Inter Kuljetuksen kyydillä Loimaalle Bisoneiden vieraaksi. Tämä peli tulee olemaan erittäin merkittävä runkosarjan voiton kannalta. Ottelu alkaa klo17:00.

 

Suomen Cupin vastustaja selviää keskiviikkona, kun Vilpas ja KTP iskevät yhteen.

 

Kuva: Sellekhanks

 

#lahtibasketball