Lahti Basketball jatkaa voittoputkessa

tulos_06_01_2019_01

Uuden vuoden ensimmäinen ottelu toi Lahti Basketballille kauden 12. voiton. Kotijoukkue kaatoi Torpan Pojat lukemin 94-70 ( 32-29 ). 

 

Lahti Basketball lähti otteluun ilman Sami Ikävalkoa, Ilkka Vuorta ja Hannes Koskista. Kolmikon kaatoi flunssa.

 

Ottelun alussa oli havaittavissa, että viimeistä ottelusta oli vierähtänyt hyvä tovi. Kotijoukkue pääsi kelpo paikoille, mutta pallo ei tahtonut sujahtaa sukkaan. Positiivinen asia oli tiivis puolustus, jota johti tietysti kapteeni Mäkäläinen.

Vähäkorinen ensimmäinen 10 minuuttinen päättyi vierailijoille 10-13.  

 

Toisella kympillä hyökkäyspeli hieman vapautui muutamien onnistuneiden kaukoheittojen ansiosta. Myös muutamat nopeat hyökkäykset tuottivat näyttäviä suorituksia. Tästä huolimatta ottelu pysyi tasaisena Topon pistäessä kovasti hanttiin. Etenkin Juuso Kauppisen suoritukset pitivät Topon pelissä mukana.

 

Tauolle jännittävässä 32-29 tilanteessa.

 

Tauon jälkeen molempien joukkueiden hyökkäyspeli vapautui. Joukkueet onnistuivat läheltä sekä kaukaa ja koreja upotettiin vuorotellen. Tässä vaiheessa kamppailu miellytti taatusti runsaslukuista kotiyleisöä. Kolmen jakson jälkeen tilanne oli edelleen kuttuttava 59-52.

Viimeinen neljännes oli sitten kotijoukkueen näytöstä. Petri Vellingin ryhmä takoi taululle 35 pistettä, kun Topo sai kasaan 18. Tämä rypistys riitti voittoon sunnuntaina.

 

Lopputulos 94-70. 

 

Lahti Basketballin aloitusviisikko Ahola, Byman, Jones, Mäkäläinen ja Pwono oli tänään vedossa tehtailleen 83 pistettä.

 

Ottelun Hello Burger pelaajaksi valittiin kapteeni Vesa Mäkäläinen, joka tehtaili 20 pistettä ja nappasi 8 levypalloa. Henry Pwono palasi kentälle loukkaantumisen jälkeen ja oli oivassa vireessä. Jykevä jenkki taiteili 24 pistettä, otti 13 levypalloa ja jakoi 5 syöttöä. Ali Ahola kantoi mainiosti vastuuta tehden 14 pistettä ja jakaen hulppeat 9 syöttöä. Roi Byman heitti tarkasti ja puolusti ansiokkaasti 11 pisteen edestä.

 

Torpan Poikien ykkönen oli Juuso Kauppinen, joka naulasi 23 pistettä. 

 

Lahti Basketball pelaa jo keskiviikkona 9.1.2019. Suomen Cup jatkuu Loimaan Bisoneiden vieraana. Ottelu alkaa klo18:30.

 

#lahtibasketball

Kuva: Sellekhanks