Lahti Basketball finaaliin

tulos_8_4_2019_01

Lahti Energia -areenassa tarjottiin maanantaina melkoinen kattaus. Lahti Basketball ja Oulun NMKY taistelivat pitkän kaavan mukaan. Paremmuus ratkesi vasta jatkoajalla, jonka Lahti Basketball vei 13-6.

Loppulukemat 113-106 ja. 100-100 ( 46-46 ). 

 

Tämä tarkoittaa sitä, että Lahti Basketball menee finaaliin otteluvoitoin 3-0. 

 

 

Finaaleissa vastaan tulee Loimaan Bisons, joka kaatoi myös voitoin 3-0 HBA Märskyn.

 

 

Lahti Basketballin ja Ynnin kolmas ottelu oli samanlainen kuin kaksi edellistä. Joukkueet esittivät parastaan ja Lahti Energia -areenassa nähtiin tukku huikeita suorituksia. Tunnelma hallissa oli mainio – siitä kiitos kotiyleisölle.

 

Ottelu eteni tasaisena aina kolmannelle jaksolle asti. Sen vierailijat veivät 32-23. Brian Moultrie yltyi kovaan vireeseen ja takamies Dedrick Basile oli elementissään. Ennen viimeistä jaksoa Ynni johti 68-77. 

 

Ynni aloitti vahvasti myös viimeisen neljänneksen. Ero oli pahimmillaan Ynnin hyväksi 13 pistettä, kun otteluaikaa oli jäljellä 8 minuuttia. Siitä lähti Lahti Basketballin raivoisa kiri. Puolustus alkoi pitämään paremmin ja hyökkäyksessä joukkue puhkui voitontahtoa. Varsinainen peliaika huipentui Ynnin viimeiseen hyökkäykseen Lahti Basketballin johtaessa 100-98. Chrishon Briggs haastoi Vesa Mäkäläisen yksi vastaan yksi taistoon. Vesa puolusti Briggsin vaikeaan tilanteeseen, mutta haastoi heiton liian ahnaasti. Tuloksena virhe ja kaksi vapaaheittoa. Briggs nakutti kylmästi kaksi vapaaheittoa ja vei ottelun jatkoajalle.

 

Jatkoaika oli sitten lahtelaisten. Vahvan ottelun pelannut lahtelaisten aloitusviisikko piti pintansa kädet nousivat ilmaan finaalipaikkaa juhlistaen.

 

Ottelun Hello Burger MVP oli vakuuttavan ottelun pelannut Ali Ahola. Ali upotti 22 pistettä ja 6 levypalloa. Erinomaisessa vireessä oli myös aloitusviisikon muut pelaajat. Henry Pwono nakutti 27 pistettä ja kaappasi 9 levypalloa. Sami Ikävalko säesti 24 pisteen edestä ja Vesa Mäkäläinen 20 pisteen ja 9 levypallon tehoilla. Viisikon täydensi Jarred Jones 16 pistettä ja 14 irtopalloa. 

 

Ynnin tehotrion muodostivat Dedrick Basile 39 pistettä, Brian Moultrie 23 pistettä ja 20 levypalloa sekä Chrishon Briggs 19 pistettä. 

 

Tilastot

 

Finaalisarja alkaa maanantaina 15.4. Lahti Energia -areenassa klo18:30. Muiden otteluiden aikataulut varmistetaan huomisen aikana.

 

Kuva: Sellekhanks