Lahti Basketball Camp 2018

leiri

 

Maailmanhistorian ensimmäinen Lahti Basketball Camp -korisleiri toteutettiin Liikuntakeskus Pajulahdessa, 17. – 20.06. 2018. Leirille osallistui 19 B-juniori-ikäistä koripalloilijaa, ympäri Suomea. Seurat olivat lähettäneet pojat leirille omalla harkinnallaan, ”palkinnoksi” – syystä tai toisesta. Pelaajan tasoa ei rajattu niin järjestävän, kuin lähettävänkään seuran taholta. Lahti Basketball Campista teki merkittävästi erilaisen muihin koripalloleireihin verrattuna se, että yksikään juniori ei maksanut leiristä penniäkään, vaan leirin, yöpymisineen, ylläpitoineen ja aktiviteetteineen kustansivat kokonaan leirin upeat yhteistyökumppani-yritykset, Fazer, Terrawise, Halton, Lahti Energia, OP ja Pajulahti. Tästä järjestävän seuran, että junioreiden puolesta mitä lämpimin kiitos.

 

 

Leirin valmennuksellisen päävastuun kantoi leirin presidentti, Lahti Basketballin edustusjoukkueen päävalmentaja, Petri Velling, apunaan Jenni Järvi. Koripalloilun ulkopuolisista aktiviteeteista ja viihdeosastosta vastasi lahtelainen rap-artisti, Kari ”Brädi” Härkönen ja kullanarvoisina tähtivieraina leirillä kävivät, kumpainenkin omana päivänään, Susijengi-tähdet Tuukka Kotti ja Mikko Koivisto. 

 

 

Pääosin leiripäivät koostuivat kahdesta koripalloharjoituksesta, sekä lajin ulkopuolisesta ilta-aktiviteetista. Harjoituksissa coach Velling piti intensiteetin tiukkana ja harjoitteissa pureuduttiin ennenkaikkea koriksen perusasioihin. Jos pohja ei ole kunnossa, päälle on turha alkaa kasata kaunista kuorrutusta! Tämän nimeen vannoi myös leirin ensimmäinen tähtivieras, jo alkuinfoon ja ensimmäisiin treeneihin ennättänyt Susijengin ja Seagullsin Tuukka Kotti, joka kertoi pitkältä uraltaan opettavaisia tarinoita, ja opasti oikeaoppiseen urheilijan elämään. Ensimmäisen leiripäivän iltana noustiin korirautaakin korkeammalle Pajulahden Seikkailupuistossa, jossa intoa olisi riittänyt vaikka pitkälle yöhön, ja jännityksen karistessa tiimihenki nousi samaa tahtia.

 

 

Kakkospäivänä hiottiin harjoituksissa ennenkaikkea heittoa, ja sen oikeaoppista tekniikkaa. Tähtivieraaksi saapuikin, kuin tilauksesta Susijengin ja Vilppaan tarkkakätinen Mikko Koivisto, joka ennätti jutustelun lisäksi myös osallistumaan treeneihin apuvalmentajan ominaisuudessa, ja antamaan ”kädestä pitäen” vinkkejä junnujen heittoon. Tarkkana piti olla myös ilta-aktiviteetissa, sillä PH-Kuljetuksen kyydillä matkattiin Päijät-Hämeen Paintballin tiluksille värikuulasotaan, jossa otettiin miehestä mittaa kolmella hienolla pelikentällä, kunnes ammuksia ei enää kertakaikkiaan ollut. Kakkospäivän jälkeen tuskin tarvitsi nukkumattia kauaa odotella, kun Pajulahteen taas päästiin.

 

 

Kolmantena päivänä treenattiin taas. Heittoa hiottiin vielä kolmospäivänäkin, mutta niin myös liikkuvaa hyökkäyspeliä, miehen ja pallon tehokasta liikettä, syventäen kahtena ensimmäisenä päivänä treeneissä opittua. Kolmospäivän iltaa isännöikin sitten ”viihdevastaava” Brädi, joka vei leiriläiset tutustumaan omalle ”työpaikalleen”, hittitehdas M-Eazy Musicin studioille, ja siellä huipputuottaja Kalle Mäkipelto ja Brädi päästivät juniorit kurkistamaan biisinteon ja musiikin tuottamisen kulisseihin. Polkaistiinpa studiolla kulta- ja platinalevyjen ihmettelemisen ohella käyntiin myös ihan oma leiribiisi, josta kuulemme varmasti lisää myöhemmin.

 

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja niin kävi myös Lahti Basketball Campille. Neljäs päivä piti sisällään kovatempoisen ja hikisen ”lopputurnauksen”, joka käytiin 3 vs. 3 -muotoisena. Vaikka leiri alkoi jo pohkeissa painaa, voitonnälkäinen ryhmä puristi Pajulahden palloiluhallin parketilla itsestään irti vielä hienon ja tasaisen turnauksen. Pelien jälkeen, siistiydyttyä, keräännyttiin vielä kertaalleen yhteen loppupalaveriin, jossa pidettiin myös pienimuotoinen palkintojen jako turnausvoittajille, sekä luovutettiin joka jannulle ”läksiäispaketti”, joka piti sisällään Fazerin tuotteita, sekä Mitchell & Nessin lippalakin. Leirillä palkittiin myös kolme erityisen hyvin leirillä suoriutunutta nuorukaista, ja heille jaossa oli lippuja Susijengin MM-karsintaotteluihin, sekä maajoukkuepelaajien signeeraama pelipallo. Läksiäispussit keikkuen mentiinkin sitten viimeisen kerran kohti ruokalan maistuvaa lounasta, ja sitten tahoilleen – kotiin.

 

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen leirimme meni ensiluokkaisesti. Ennestään toisilleen tuntematon nippu hioutui hienosti yhteen, ja henki ja tsemppi oli huipussaan. Tästä on erittäin hyvä jatkaa eteenpäin kohti tulevia leirejä!

 

 

 

 

Kari ” Brädi ” Härkönen