Korisliigan tuore pronssimitalisti Petri Velling on Lahti Basketballin uusi päävalmentaja

petrilahteen_01

Lauantaina Korisliigan pronssimitalin kaulaansa saanut Petri Velling, 35, on Lahti Basketballin uusi päävalmentaja. Sopimus on yksivuotinen. Velling siirtyy Lahti Basketballin päävalmentajaksi Helsingin Seagullsin apuvalmentajan pallilta.

 

” Pepe ” viihtyi Mikko Larkaksen apuvalmentajana 3-vuotta.

 

 

Petri Velling on Orimattilan Jymyn kasvatti. Velling siirtyi Lahden NMKY:n riveihin B-junioreissa. Valmentamisen Velling aloitti 2003 kasvattajaseura Orimattilan Jymyssä. 2006 Velling siirtyi Namika Lahden organisaatioon. Vuodesta 2010 asti Velling on ollut päätoiminen valmentaja. Kuten jo mainittiin, viimeiset kolme vuotta Velling on toiminut Seagullsin apuvalmentajana. Nyt on vuorossa ensimmäinen päävalmentajapesti miesten tasolla.

 

 

” Mahtavaa palata takaisin Lahteen. Takana kolme hienoa vuotta Seagulls-organisaatiossa. Nyt oli  kuitenkin aika ottaa askel eteenpäin uralla ja tähän Lahti Basketball sopi erinomaisesti. Organisaatio on kehittynyt vuosi vuodelta, joten on hienoa päästä mukaan jatkamaan tätä työtä ja viemään lahtelaista korista eteenpäin.

Voin rehellisesti sanoa, että edelliset kolme vuotta ovat olleet kevyesti elämäni parhaat. Pääsin tekemään töitä upeassa organisaatiossa, jossa hommat hoidettiin viimeisen päälle.
Valmennusstaffi oli loistava. Olen saanut lisäksi työskennellä huippupelaajien kanssa. Oppia on tullut oikealta ja vasemmalta ”, kommentoi uusi päävalmentaja Petri Velling.

 

 

” Mahtavaa saada Petri takaisin Lahteen. Hän on ollut laadukkaassa Seagullsin valmennustiimissä  hakemassa kokemusta viimeiset vuodet ja nyt on hieno hetki astua päävalmentajan saappaisiin. Pelaajat ja muut valmentajat kehuivat Petriä. Vaikka sopimus on nyt vain vuoden mittainen, niin tästä toivotaan ehdottomasti pitkäaikaisempaa ratkaisua. Siihen uskomme vahvasti. Mahtava juttu meidän seuralle ”, kommentoi Lahti Basketballin puheenjohtaja Jami Luhtanen.

 

Vellingin sopimus astuu voimaan heti.

 

 

Kausikorttikampanja on lähtenyt hyvin liikkeelle. Ensimmäisen viikon aikana kortteja on myyty jo 150 kpl. Varaa oma korttisi TÄSTÄ

 

 

#lahtibasketball

 

 

Kuva: Mikko Rajala

 

 

Grafiikka: Sellekhanks