Korisliigaa johtava Salon Vilpas liikaa Lahti Basketballille

tulos_5_3_2019_01

Lahti Basketballin Suomen Cup taival päättyi Korisliigaa johtavan Salon Vilppaan käsittelyssä lukemin 79-104 ( 53-40 ). 

 

Kotijoukkue joutui kamppailuun ilman kapteeni Mäkäläistä ja Sami Ikävalkoa. 

 

Cup ottelu aloitettiin Lahti Basketballin 10 kolmosella. Niistä kotijoukkue upotti 18 pistettä.

 

Heti ottelun alussa oli nähtävissä, että ottelun tempo oli täysin eri luokkaa kuin Lahti Energia -areenassa on hiljattain totuttu näkemään. Salon Vilpas marssitti kentällä kaikki tähtensä Mikko Koivistoa lukuunottamatta. Tästä huolimatta Lahti Basketball kamppaili ensimmäisen puoliajan varsin miehekkäästi. Toinen jakso oli kotijoukkueelta sangen mainio. Puolustus toimi ja hyökkäyksessä lahtelaiset saivat hieman helpompia koreja. Henry Pwono palasi parketille ja esitti muutaman maukkaan liikkeen. Myös Ali Ahola operoi päättäväisesti.

 

Puoliajalla Lahti Basketball johti 53-40.

 

Toinen puoliaika oli lahtelaisittain vaikea. Vilpas nosti intensiteettiä ja alkoi upottamaan kaukoheittoja. Kolmas jakso oli täysin Vilppaan näytöstä. Salolaiset veivät sen 34-10 ja karkasi omille teilleen.

 

Sama tahti jatkui viimeisellä jaksolla ja loppulukemat kirjattiin Korisliigan runkosarjan voittoon matkalla olevalle Salon Vilppaalle 104-79. 
Suomen Cup finaalissa Vilpas kohtaa Tampereen Pyrinnön. Ottelu pelataan Tampereella.

 

Lahti Basketballin Hello Burger pelaajaksi valittiin Ali Ahola. Ahola taiteili 12 pistettä ja jakoi 3 syöttöä. Henry Pwono naulasi 18 pistettä ja nappasi 5 levypalloa. Otto Aalto nakutti 15 pistettä. Eemeli Lampen esiintyi miehekkäästi upottaen 12 pistettä. Jarred Jones tehtaili tuplatuplan 11 pistettä ja 10 levypalloa. 

 

Vilppaan ykkönen oli Juho Nenonen 24 pistettä ja 12 levypalloa. Brandon Taylor upotti 22 pojoa. 

 

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran jo torstaina, kun Lahteen saapuu HBA Märsky. Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo 18:30. 

 

Kuva: Sellekhanks