Ilkka Vuori palaa parketille Lahti Basketballin riveissä

sopimus_ilkkavuori01

Lahti Basketball on solminut vuoden sopimuksen takamies Ilkka Vuoren, 32, kanssa. Vuori palaa parketille 3 vuoden tauon jälkeen. Riihimäen Kolmoskorin kasvatti on pelannut kymmenen Korisliiga kauden aikana yhteensä 340 ottelua ( Namika Lahti ja Kauhajoen Karhu ). Loistavana puolustajana tunnetun Vuoren uran keskiarvot Korisliigassa ovat 7,7 pistettä, 2,6 levypalloa ja 2,5 syöttöä. Palkintokaapista löytyy mm. vuoden puolustuspelaajan arvostettu palkinto kaudelta 2006-2007, Suomen mestaruus kaudelta 2008-2009, hopeaa kausilta 2003-2004 ja 2006-2007.

 

 

” Valmistuin keväällä kauppatieteiden maisteriksi ja alkoi näyttää siltä, että voisin käyttää opiskelulta säästyvän ajan muuhun. Polveni oli vähitellen tullut huomattavasti paremmaksi ja olin jo alkanut satsata töiden lisäksi jälleen urheilemiseen, pääasiassa juoksemiseen. Kuitenkin kun hyvä ystäväni Vesa Mäkäläinen esitti tavoitteen divarin voittamisesta ja lahtelaisen koripallon nostamisesta takaisin korkeimmalle sarjatasolle, aloin harkita koripalloilun ottamista mukaan ohjelmaan. Jouduin kolme vuotta sitten lopettamaan urani liian aikaisin loukkaantumisten takia ja nyt avautui tilaisuus päättää tarina omilla ehdoilla positiivisemmissa merkeissä ympäristössä, joka on täynnä tuttujani niin kentällä kuin myös katsomossa. Lahti Basketball on jo juhannukseen mennessä myydyt 500 kausikorttia vakuuttivat minut lopullisesti siitä, miten tärkeä Lahti Basketball on lahtelaiselle urheilulle ja lahtelaisille. Saimme aikaan päävalmentaja Petri Vellingin ja seurajohdon kanssa ratkaisun, joka sopi sekä seuralle että minulle. Olen kerrassaan innoissani mahdollisuudesta päästä antamaan oma panokseni Vesan ja muiden tavoitteen toteuttamiseksi ”, kommentoi iloinen Ilkka Vuori tuoretta sopimustaan.

 

 

 

” On erittäin hienoa nähdä Ilkka takaisin pelikentillä ja vielä meillä Lahdessa valko-mustassa peliasussa. Kolmen vuoden tauko koripallosta tulee varmasti näkymään otteissa, mutta Ilkan tuntien rytmin löytämiseen ei kauaa mene. Ilkan tulo mahdollistaa meille puolustuksellisesti olla entistä aktiivisempi. Vuori on oiva lisä meidän jo ennestään vahvaan takakenttään ( Ahola, Ikävalko ja Lampen ). Hän tulee omalla kokemuksellaan ja tekemisellään kehittämään meidän muita takapelaajia”, kommentoi päävalmentaja Velling monille yllättävää sopimusta.

 

 

 

” Olimme todella iloisia, kun Ilkka otti yhteyttä ja kertoi halustaan palata pelikentille. Ilkan taidot tuntevat kaikki, lisäksi hän on erittäin pidetty pelaaja yleisön keskuudessa. Henkilökohtaisesti olen iloinen, että Ilkka pääsee vielä pelaamaan. Loukkaantumiseen lopettaminen jättää aina hieman kitkerän maun. Meillä on kasassa todella hyvä takakenttä, joka tulee pistämään vastustajan pallonkäsittelijät koville ”, kommentoi Vuoren sopimusta entinen pelikaveri sekä vastustaja ja nykyinen Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio.

 

 

 

Ilkka Vuori liittyy Lahti Basketballin vahvuuteen tiistaina 7.8.

 

 

 

Ilkka Vuori

Syntymäaika: 28.1.1986.

Pituus: 181 cm

Paino: 75kg

Kasvattajaseura: Kolmoskori

Pelipaikka: Takamies

Numero: 15

Twitter: @ilkkavuori