Ennakko: Oulun NMKY vs. Lahti Basketball 13.1.2019

_MG_1073

Lahti Basketballilla on tänä viikonloppuna edessä kauden pisin pelimatka. Inter Kuljetuksen bussi kuljettaa joukkueen Ouluun Ynnin vieraaksi. Lahtelaiset lähtevät matkaan jo lauantaina sporttiravintola Elmossa nautitun lounaan jälkeen.

 

Jussi Eskolan valmentama Ynni vieraili Lahdessa sarjan toisella kierroksella lokakuussa. Silloin kotijoukkue oli parempi lukemin 96-83.

 

Ynni on tähän mennessä ennättänyt pelaamaan 13 ottelua. Voittoja on kertynyt 7 ja tappioita 6. Joukkueen potentiaalista kertoo mm. vierasvoitto HBA:sta lokakuun lopussa.

 

Oululaisten peli perustuu pitkälti jenkkitrion Moultrie, Basile ja Briggs ympärille.

 

Moultrie on kokenut jyrä, joka jyllää korin läheisyydessä. Viekas vasuri on viimeistellyt mukavat 23,5 pistettä ottelua kohden. Levypalloja hän on kaapinut 10,5 per matsi.

 

Erittäin nopea takamies Basile on ollut todellinen tilastojen täyttäjä. 21,8 pistettä, 9,8 levypalloa ja 5,1 syöttöä. 178 senttiselle takamiehelle 9,8 levypalloa on erittäin kova luku.

 

Laituri Chrishon Briggs operoi tuplatuplan keskiarvolla 21,9 pistettä ja 10 levypalloa. Hän pystyy ratkaisemaan läheltä ja kaukaa.

 

Jenkkitrio tekee 75% joukkueen pisteistä.

 

Taustatukea tarjoaa Semi Laine, jonka saldo on 12,7 pistettä per kamppailu. Tämä nelikko pitää saada kuriin.

 

 

Lahti Basketball haki riemastuttavan voiton keskiviikkona Suomen Cup ottelussa Loimaan Bisonsin vieraana.

 

Suomen Cup jatkuu kotiottelulla Bc Lepiä vastaan. Ottelu pelataan tammikuun loppuun mennessä. Lepi pelaa alueellista 2-divisioonaa ja tulee Nokialta. Tarkka pelipäivä ilmoitetaan myöhemmin.

 

Loimaalla sivussa olivat kapteeni Mäkäläinen, Sami Ikävalko ja Ilkka Vuori. Kolmikkoa odotetaan takaisin parketille lähipäivinä. Pelaako kaikki Oulussa on vielä kysymysmerkki.

 

 

Oulun NMKY vs. Lahti Basketball

 

13.1.2019 Klo17:00

 

Oulun Urheilutalo

 

Elisa Viihde