Ennakko: Lahti Basketball vs. Torpan Pojat 6.1.2019

6_1_torpanpojat_some1

Lahti Basketball palaa joulutauolta sunnuntaina, kun Lahti Energia –areenaan saapuu vieraaksi legendaarinen Torpan Pojat.

 

Torpan Pojat uurasti ennen joulua 11 ottelua, joista se voitti 7. Joukkue kärsi tappiot Lahti Basketballille, HNMKY:lle, Kristika Turulle ja hieman yllättäen Pyrinnölle.

 

Kotona Eero Nikkarisen suojatit kaatoivat mm. Loimaan Bisonsin.

 

Topon tehomies on ollut aina kovaa pelaava Arsene Towa. Sisupussi on viimeistellyt 14,5 pistettä ja repinyt 9,5 levypalloa ottelua kohden.

 

Juuso Kauppinen on ollut totutun tehokas ja hanakka heittäjä. Se on tuottanut keskimäärin 13,5 pistettä per kamppailu. Lahdessakin aikoinaan pelannut Cedric Latimer on pääsee koko ajan parempaan kuntoon. ” Cedu ” on tähän mennessä onnistunut 10,7 pisteen edestä per ottelu.

Silmällä kannattaa pitää myös Miki Kuusiston pelintekoa. Kuusisto on jakanut 4,5 syöttöä ottelua kohden.

 

44 vuotias HL Coleman kykenee edelleen säkittämään suuria pistemääriä. Vaikka tossu ei enää liiku samaan tahtiin kuin huippuvuosina, Coleman kykenee edelleen ratkaisemaan otteluita.

 

Torpan Poikien penkin päästä löytyy melkoinen määrä kokemusta. Päävalmentajana häärii kaiken kokenut Eero Nikkarinen ja hänen apunaan entinen huippupelaaja Jukka Matinen.

 

Lahti Baskeetball piti reilun viikon joululoman. Pienet vammat parsittiin kuntoon ja joulun jälkeen joukkue harjoitteli erittäin hyvin. Viimeisestä ottelusta sivussa olleet Henry Pwono ja Otto Aalto lähenevät pelikuntoa.

 

Lahti Basketball vs. Torpan Pojat

6.1.2019 klo17:00

Lahti Energia -areena

Otteluisäntä Lahden Pysäköinti

 

 

Kuva: Sellekhanks