Ennakko: Lahti Basketball vs. Salon Vilpas Suomen Cup välierä

5_3_salonvilpas_some1

Salon Vilpas tuo Lahteen tukun suomalaisen koripallon kirkkaimpia tähtiä. Taikuri Teemu Rannikon pelisilmä on edelleen vertaansa vailla, Mikko Koivisto ja Juho Nenonen ovat Susijengin runkopelaajia, Henri Kantonen oli viime kaudella Karhun mestaruuden yllätyskortti ja Karkkilan kasvatti  pelintekijä Aatu Kivimäki on kehittynyt Rannikon siipien suojissa kelpo pelimieheksi. Lahdessa jo Bisonsin riveissä pelannut Riku Laine kelpaisi monen Korisliiga joukkueen rotaatioon.

 

Vilppaan jenkkivahvistus Antonio Ballard. Laituri upotti helmikuussa keskimäärin 21,3 pistettä, nappasi 8,3 levypalloa ja antoi vielä 1,5 syöttöä. Teholukema oli kova 25,0. Maaottelutauon tauon sävyttämä helmikuu piti Vilppaalla sisällään 4 ottelua. Ballardin johdolla Vilpas voitti kaikki ottelut. Muut vahvistukset ovat laituri Jamie Skeen, takamies Jack Gibbs, laituri Brandon Taylor ja Peu Basketista Vilppaaseen siirtynyt Remond Brown. 

 

 

Edellämainittu suomalaispelaajien runko ja tasokkaat vahvistukset tekevät Vilppaasta maukkaan sopan. Vilpas johtaa Korisliigan runkosarjaa selvästi ennen Karhua ja Pyrintöä. 

 

Salossa joukkuetta on rakennettu pitkäjänteisesti ja sidottu pelaajia organisaation pitkillä sopimuksilla.

 

Vilpas on tällä kaudella kärsinyt vain 4 tappiota ja lähtee suurimpana ennakkosuosikkina kevään kuumiin pudotuspeleihin.

 

Vilppaan penkin päässä operoi Joonas Iisalo, joka on suunnitelmallisesti kehittynyt kohti maamme valmentajaeliittiä.

 

Lahti Basketballilla on menossa tiukka viikko. Perjantaina joukkue kaatoi Forssan Koripojat, tiistaina vastassa on Vilpas ja torstaina HBA Märsky. Härkäviikon jälkeen jäljellä on ainoastaan vierasottelu Helsingin NMKY:tä vastaan sunnuntaina 17.3.

Pudotuspelit alkavat keskiviikkona 20.3. 

 

Lahti Basketball vs. Salon Vilpas 

Suomen Cup välierä

Tiistai 5.3. klo 18:30

Lahti Energia -areena

 

Kuva: Sellekhanks