Ennakko: Helsingin NMKY vs. Lahti Basketball – runkosarjan viimeinen kierros

sami

Runkosarjan viimeinen ottelu vie lahtelaiset Helsinkiin HNMKY:n vieraaksi. Joukkueet kohtasivat joulukuussa, jolloin Lahti Basketball voitti ottelun 90-75.

 

Runkosarjan viimeinen kierros ratkaisee myös Lahti Basketballin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastustajan. Se voi olla sunnuntain vastustaja HNMKY tai JBA Jyväskylä.

 

Jos Lahti Basketball häviää HNMKY:lle ja JBA voittaa HBA:n, silloin vastustajaksi tulee HNMKY. Jos JBA häviää HBA:lle, Lahti Basketball pelaa ensimmäisellä kierroksella JBA:ta vastaan.

 

 

Huomisen vastustajan Helsingin NMKY:n iskukyky on paljon riippunut siitä miten he ovat saaneet pelaajia Helsingin Seagullssilta. Gulls-laina Jesper Granlund on ollut joukkueen paras pistemies 18,6 keskiarvolla. Ricky Waxlax on pelannut ” Namikan ” riveissä vain kaksi ottelua 15 pisteen keskiarvolla. Koko kauden joukkueessa pelanneista pelaajista vastuuta ovat kantaneet taskuraketti Erik Waxlax 11,3 pistettä ja Sami Tahvanainen 10,8 pistettä ottelua kohden.

 

Timo Saukkolan valmentama Helsingin NMKY on voittanut 10 ottelua ja hävinnyt 11 ja taistelee tällä saldolla runkosarjan 7. sijasta.  

 

Lahti Basketballin runkosarja on sujunut mainiosti. Joukkue on tähän menessä kärsinyt vain yhden tappion. Mainiolla runkosarjalla ei kuitenkaan ole mitään merkitystä, kun pudotuspelit alkavat keskiviikkona 20.3. Lahti Energia -areenassa. Silloin tarvitaan 3 voittoa per sarja. Yhdeksällä voitolla mestariksi.

 

Osta lippusi ennakkoon 1. pudotuspeliin tästä

 

Lahtelaisten terveystilanne näyttää hyvältä. Päävalmentaja Petri Velling on antanut muutamien avainpelaajien huilata sen jälkeen joukkue varmisti runkosarjan voiton. Näyttää siltä, että joukkue pääsee täydellä kokoonpanolla pudotuspeleihin.

 

Helsingin NMKY vs. Lahti Basketball

17.3. klo 17:00

Helsingin Urheilutalo

TV: Elisa Viihde Sport